Stijn Vanderbeuken

Stijn Vanderbeuken

Tis gebeurd!

Published in BLOG

Tis zondag 27 november 8:30 dat Cas mij komt oppikken voor de laatste wedstrijd van de CLAP. de jogging-trail de Chartreuse. Een wedstrijd over 8KM. Hij heeft voor deze wedstrijd zijn ouders en Sarah meegevraagd. Want na deze wedstrijd is ook de prijsuitreiking van het seizoen. Hier kom ik later op terug.

We vertrekken richting de stelplaats van de TEC. Voor sommigen beter gekend als de aankomstplaats van de halve marathon van Grivegnee. Na een Goei 40 minuten rijden zijn we ter plaatse. Hier komen we ook Vrancken Jo tegen. We begeven ons naar de inschrijvingen en daar krijg ik het nummer 96 overhandigd. Hier maak ik Christophe toch wel enigszins jaloers mee. Na de wekelijkse begroetingen en kussen uitdelen beginnen we een 30 min voor de start aan de rustige opwarming.

 

Alle lopers verzamelen zich aan de uithoek van het voetbalveld om te starten met het principe van een veldloop. De startrij is een goei 40 meter breed met een 414 lopers aan de start.Dus dat gaat druk worden. We moeten diagonaal het plein overlopen om door een poortje van een 2meter breed te moeten lopen. Dus rap vertrekken is aan de orde om niet komen stil te staan aan het poortje.

 

 

En we zijn vertrokken. De eerste anderhalve Km op de rue des sarts is op een onverhard stuk naar beneden met een korte steile afdaling richting avenue Joseph Merlot. Zowel Cas als ik zijn vlot kunnen vertrekken. Na nog stuk op een kassei weg gelopen te hebben lopen we het bos van Chartreuse in.

Ik probeer de loper voor mij te volgen op het technisch eerste stuk in het bos wat mij goed lukt. Wetende dat deze loper altijd een stuk voor mij loopt. Vanaf hier gaat het op en af met op kilometer 4 de enige echte noemenswaardige helling. De plaatsen blijven nagenoeg constant hetzelfde. We blijven een 4 tal KM in het bos lopen.

 

 

Opeens zie ik in de verte een singlet wat mij bekend voorkomt. Nu zie ik daar de CAS achter zich kijken om te zien waar ik loop. Hij heeft na een lang en zwaar seizoen een off day en de vechtlust vandaag ontbreekt er bij hem. Ook omdat ter wist dat het voor het eindklassement voor hem gene zak meer uitmaakte. Hij vraagt aan mij of er concurrenten van mij voor mij lopen. Dat ik het begod nie weet antwoord ik hem. We komen op een stuk single track waar we met een paar achter elkaar lopen. Op een bepaald moment vond de persoon voor mij het niet nodig om ons te waarschuwen over een trap wat daar ineens opdoemde waardoor ik bijna op men patatten ging. Steek hem voorbij want die ziet geen steek hoor ik Cas nog zeggen.

We verlaten het bos om de terugweg in te zetten naar de finish. Dit zijn dezelfde wegen dan als we naar het bos toeliepen. Hier probeer ik nog een beetje door te trekken maar sommige lopers lopen nog van ons weg. Maar we moesten dat venijnig korte stukje op ongeveer een KM voor de finish nog op en dit ging niet vlot. Eens boven op het bergje toch nog proberen aan te zetten maar de loper voor mij was te ver weg. Achter ons was er een zee van ruimte om dan toch nog op het gemak kunnen aan te komen aan de finish.

 

 

Nogmaals bedankt Cas voor de laatste KM’s.

 

Vrancken Jo wordt 3de in deze wedstrijd. Cas en ik komen op plaats 25 en 26 binnen.

 

 

 

Dus de laatste wedstrijd zit erop. EINDELIJK. Nu gaan we ons douchen en gereed maken voor de prijsuitreiking en lekker eten in de sporthal. Dadelijk na de wedstrijd beginnen de geruchten de ronde te gaan dat Vrancken Jo misschien dan toch niet de 1ste plaats heeft bij de seniors . Voor het algemeen klassement is er geen twijfel mogelijk. Deze wint hij. Een goei 2 uur later komt het verdict. Op 5 punten na is hij 2de geworden. Dit omwille dat de nummer 1 meer wedstrijden heeft gelopen. Heel het seizoen op nummer 1 gestaan en dan de laatste wedstrijd deze toch nog moeten afgeven.

Ze gaan alle categorien af tot ze op een moment aan de categorie van de seniors komen. Op plaats 1 staat Baar Gregory ( 1 wedstrijd van de 35 gemist) ,op plaats 2 Vrancken Jo en op de derde plaats onze enige echte CASTERMANS CHRISTOPHE (5 wedstrijden gemist).

 

 

Maar wetende dat hij hierbuiten nog meegedaan heeft aan triatlons en marathons dan is dit toch een schitterende prestatie.   

Ikzelf eindig dit seizoen op een 8ste plaats bij de seniors. Met 29 van de 35 wedstrijden te hebben gelopen.

 

We maken er nog een gezellig onderonsje van met de waalse vrienden. Om 14:30 vinden we de tijd gekomen om te vertrekken.

 

Het is een lang en zwaar seizoen geweest. We hebben afgezien, pijn geleden, maar vooral ook veel plezier gemaakt. Wat volgend jaar gaat brengen is nog een vraagteken. 1 zaak wat vaststaat is dat ik zoveel wedstrijden niet meer ga doen.

 

Dit vind ik ook het vermelden waard. Dit is Heynen Henri. Deze man is in de 70. Hij heeft meer dan 1500 officiele wedstrijden gelopen in het Luikse. Dit jaar heeft hij 1 wedstrijd van de CLAP gemist.

 

Read more...

Stijn loopt in.. Tilff

Published in BLOG

Stijn loopt (nog steeds) vaak samen met makker Jo Vrancken in het Luikse circuit. Een verslag met zware benen: "We vertrekken in Vreren naar 1 van de mooiste maar ook 1 van de zwaarste wedstrijden van de challenge. Namelijk de” jogging de la fete“ in Tilff. Goed voor 13km met serieus wat klimwerk."

 

Aan de start staan we met een goei 500 mannen/vrouwen aan de start.

We vertrekken voor een 3,5 tal km langs de Ourthe op een vlak parcours. Daana steken we de baan over om te beginnen aan de langste helling van de challenge. In totaal zijn het 2.8 stijgende kilometers. Met op sommige plaatsen nog een venijnig stukje scherper omhoog.

 

We zitten nu aan 6.2km van de 13 op het hoogste punt van de wedstrijd. Nu is het nog een stuk lopen door het bos. Dit is afwisselend omhoog en omlaag, om uit te komen langs de autostrade. Nu bevinden we ons terug op verharde baan voor een goeie KM, waarna we terug op onverhard gestuurd worden om tussen de bomen en langs de velden aan het chateau de Brialmont uit tekomen.

Hier draaien we rechtsaf en hebben we 10,5km afgehaspeld. Nu lopen we een woonwijk in met serieus steile afdalingen. Gelukkig is dit op verharde baan. Dan komen we voor de laatste Km terug in het bos terecht met nog 1 helling voor de boeg waarna het weer serieus in dalende lijn richting finish gaat.

Ik finish hier op een 68ste plaats met een tijd van 57:59.

 

En toen was het tijd voor een goei douche en donkere Chimay...

 

Hier nog even het hoogteprofiel wat we hebben moeten verteren.

Read more...

team paluko in Lantin: door de ogen van Stijn

Published in BLOG

Allez, hier zijn we met het volgende verslag!

33e jogging du fort de Lantin, op papier een wedstrijd van precies 10km. De Garmin bevestigt dit op enkele meters na.

 

Hiervoor moet ik wel de verste verplaatsing van het seizoen maken, net geen 5km rijden.

Eens aangekomen hoor ik ze onmiddellijk op mij roepen. Ik keek eens rond en daar stonden ze, jawel hoor, een delegatie van TEAM PALUKO: de heren Luc Nassen, Brecht Nassen en Piet Neven.

Na de formaliteiten (inschrijven, opwarmen en het groeten van enkele andere lopers) zijn we gereed om er aan te beginnen. Aan de start stonden er een 289 lopers om het toch wel heuvelachtig parcours te bedwingen. We liepen de eerste 500m door de straten van Lantin om dan naar rechts verwezen te worden richting veldbaan. Hier liepen we zowat de volgende 9.5km.

 

Het hele parcours vond plaats op verkavelingswegen, zoals eerder vermeld een heuvelachtig parcours. De eerste 4km maakte we al direct kennis met deze wisselende hoogtes en laagtes, en dan nog eens met de wind op kop! Hierna draaiden we rechts af waar we even konden bijkomen op een platter stukje. Lang heeft dit echter niet mogen duren, we volgden het parcours weer naar rechts waar we terug begonnen aan het klimmen.

Vanuit dit punt zouden we niet meer veel gaan dalen. Het tempo zat er nog steeds goed in en samen met een medeloper kon ik de laatste kilometers afhaspelen.

 

Luc en Brecht waren al lang uit het zicht verdwenen maar Piet bleef wel hangen op een 100 tal meter. Dus moest ik toch nog alles geven om hem voor te blijven.

Ik liep de 10km in een tijd van 39:56, een 40 seconden sneller dan vorig jaar. Ik ben dus tevreden. Brecht en Luc kwamen samen over de streep in een tijd van, respectievelijk, 35:15 en 35:16. Piet klokte af op 40:23.

Luc behaalde een eerste plaats in zijn categorie V1, Brecht werd 6de bij de seniors.

 

Jullie hebben natuurlijk ook weer recht op de hoogtemeters:

 

Het jammere van deze loop waren de douches. Mannen en vrouwen moesten in een gemeenschappelijk lokaal douchen (met aparte kotjes), en de vestiaire van de mannen lag dan nog eens aan de andere kant van de binnenplaats.

Dus liepen er ettelijke mannen rond op de binnenkoer met enkel een handdoek rond de poep. Het klassement is er trouwens eentje met trouwens een paar schrijffoutjes er in. Wie kan ze vinden?

Read more...

Stijn loopt in Deigne

Published in BLOG

Stijn loopt vaak samen met makker Jo Vrancken in het Luikse circuit. Afgelopen weekend was het de beurt aan de CJPL-wedstrijd in Deigne. Vriendelijk als Stijn is, heeft hij 2 verslagen geschreven: een kort en een lang. Aan jullie om te kiezen wat jullie lezen!

 

Korte verslag

Het was warm , zwaar en op plaatsen modderig.

 

Uitgebreid verslag

Zondag morgen om 9:30 vertreken Jo en ik richting Deigne voor de 14de koers van de CJPL. Vol goede moed zijn we onderweg en komen goedgeluimd aan op locatie. De start en aankomst liggen aan de visvijver van de plaatselijk camping. Iedereen is goedgeluimd en ziet het helemaal zitten.Tot de voorrijder komt melden dat in het bos de 1ne plas na de andere ligt en het heel moeilijk te lopen is.Trailschoenen zijn een must (schoenen wat ik juist niet heb). We gaan al een kleine verkenning maken van het parcour en dit gedeelte ligt er op een paar losse stenen na goed bij. In total lopen we 2 km op tarmac. De 1ste en de laatse km weliswaar. We vertrekken met een 170 man voor de 9km. Het eerste stuk hadden we al verkent dus hier waren geen verrassingen meer. Na km 2 maken we een bocht van 180° en komen we op de weg met de naam Rouge Thier (Hier ook nog een klein stuk beton). Hier begint het plezante stuk van de koers. We beginnen aan een serieuze helling. We overbruggen 115m hoogte verschil op een afstand van 1.5km. Nu zitten we volop in het bos te lopen. Hier is het oppassen voor de putten vol water , de uitstekende wortels, de verscholen putten in het gras en natuurlijk de welig rondvliegende beestjes wat op regelmatige basis in de ogen of in mond gevlogen kwamen. De meeste lopen vlotjes rond de plassen maar enkelingen lopen los erdoor. Sommige plassen waren toch tot scheenbeen hoogte diep.Dus niet zo ideaal om in te lopen. In de verte zie ik de bevoorradingspost staan en snak naar een slokje water met dit warme weer. We zitten nu ongeveer halverwege koers.

Oja, ik loop op dat moment in 24ste positie hoor ik iemand langs het parcour roepen. We blijven door het bos lopen en het blijft oppassen voor alle mogelijk obstakels. Vanaf km 6 komen we uit het bos en lopen we op een kiezel baan lichtjes naar beneden. Ik krijg in de gaten dat ik mijn voorliggers stillekes aan het bij halen ben en probeer nog een tandje bij te steken. Deze krijgen dit in de gaten en lopen ook ineens een betje rapper. Flauweriken. Nu komen we terug op de tarmac richting finish. Op de laatste km geef ik nog alles wat ik in mijn uitgput lichaam heb en strand op 3 en 5 sec van mijn voorliggers. Ik eindig op een 22ste plaats (9de senior). Jo eindigde op een 2de plaats achter Lucas da Silva. Een 15 jarige gamin met een belgisch en ander titels op zijn palmares.

 

Na een hete douche en een donkere leffe gingen we terug op weg naar de vrouwen en de kinderen. Met ook nog dank aan onze supporter Guido Vrancken die mee is gegaan en een goede wandeling gemaakt heeft terwijl wij aan het afzien waren. Op naar de volgende en dat is komende zaterdag in Awans.

Read more...
Subscribe to this RSS feed