Maart 2018

We zijn terug van onze stage en iedereen heeft op zijn manier verteld van hoe en wat we hebben, of heeft meegemaakt.

Het is niet fijn terug te zijn in ons belgenland, daar het hier zo koud is. We waren beter gewend.

De eerste training pas ik door de koude en sneeuw, komt mij goed uit zo kunnen mijn teentjes wat herkomen van de blaren.

Mijn eerste training op 07/03, 12,56km ' t is koud. Die avond krijg ik de eer om Piet en Pascal te decoreren als Palukolopers van de maand.

Op vrijdag 09/03 alleen op de piste 4x4000 op bevel van C R.

Zaterdag 15km op het programma richting Rutten. In het begin gaat het goed maar na 4 a 5 km voel ik mijn zware benen. Nog een beetje gegekt onderweg, maar voel mijn beentje zwaarder en zwaarder worden. Op ergens km 8 neem ik mijn gelleke en zeg tegen Gert die gezien heeft dat ik wat los, dat ik wel op mijn eigen tempo verder loop en dat hij maar naar de mannen moet lopen. Achteraf bekeken de juiste beslissing genomen. Verder in mijn eentje richting motten en wachtend en genietend van mijn etixx drank, komen de mannen na en tijdje de parking op gelopen. Nog en kleine babel en dan richting Horpmaal. Ik thuis in een lekker warm bad, heb op Myriam moeten roepen om er uit tegeraken. Achteraf neemt Myriam mijn bloeddruk en blijkt veel telaag te zijn. De ganse namiddag choco in de zetel.

Woensdag 14/03, 5x1000 en ben het haasje van Pascal. Christophe Roosen mist zijn eerste training, Ik zal meer van die telefoontjes naar Timen moeten doen;-)

Vrijdag 16/03 samen met Piet op overhaam 4x2000 omdat er niemand anders komt opdagen, of anders gezegd, niet met ons willen trainen. Jean, Ronny en Gert om 16u30, C R en Larissa om 17u30 en de andere weet ik niet waar, oja ene trainde in Zwitserland;-).

Zaterdag 17/03 zijn we maar met 5, Piet, Ronny, Dirk, Gert en ik voor een duurloop van 15,3km, waar is toch iedereen??? Jan en Ronny H komen we onderweg ook tegen. Christophe R mist daardoor zijn tweede training!!!! Piet mag het parcours uitstippelen en maak alweer eens contact met de harde ondergrond, al voor de tweede keer op zijn bakkes ;-) ;-) En het loopt alweer goed af, gelukkig maar!!!

Woensdag 21/03 staat er 6x400 en 400 rust, ik zet Aerts telkens uit de wind. Larissa heeft 15x1000 op haar programma en ik wil er een paar meelopen maar mag niet van Christophe, omdat Venlo er aan komt. Piet en Jimmy lopen nog wat mee met Larissa, Piet in totaal 8 x, maar hij loopt Venlo niet.

Vrijdag 23/03 rustig duurloopje en zaterdag lekker niks. Zaterdag morgen op het gemakske opstaan en lekker havermout eten met chocolade en honing. Hhmm lekker.  Pascal, Dirk en ik rijden samen met Ronny mee, Jean en C R gaan met Wouter mee. Het is er druk en we staan niet aan het stadion, dus nog een kleine km stappen en aan het stadion nemen we de bus richting start.

Ik persoonlijk hou niet van zo een drukte want ben de heren zelfs kwijtgespeeld. Eventjes praten met Patrick, Nora, Larissa en de Kevin die de 10 km hebben gelopen. Kevin loopt een zeer mooie 35 minuten 27 sec en achteraf hoor ik dat hij daar eigenlijk niet content mee is.

Larissa daarentegen duikt onder de 40 en staat op het podium als derde en stralen dat ze deed. Alé nog ene keer ' n dikke proficiat.

Nora mogen we natuurlijk ook niet vergeten, ze liep ook een zeer behoorlijke tijd ondanks dat ze ver achteraan moest starten, Patrick zat er ook wel voor iets tussen, maar je moet het toch maar doen! Sterk karakter.

Dimitri heeft ook een sterke wedstrijd gelopen. Loopt hij niet een nieuw PR? Maarja als je zo een haas voor u hebt;-) Sterk Dimitri!!!

Ik heb de mannen dus kwijt gespeeld en van opwarming komt niks meer in huis en beslis dan maar om op mijn gemak naar mijn startbox, of hoe je het wilt noemen, te gaan. “ K heb voor het vertrek nog iets belangrijks te doen, ik moet namelijk onze Annemie  nog zien binnen te krijgen, in onze box. Annemie is heel vriendelijk voor de wedstrijd, maar eens in de gewenste box is ze nergens meer te bespeuren. Achteraf verteld ze dat ze bij de Hollanders is gestart, de vuil trut;-) 

Iedereen heeft wel het mooi verslag gelezen van C R. Het startschot gaat en stapvoets gaan we naar het vertrek om dan stilletjes aan in looppas te gaan en we zijn vertrokken. De eerste die me toejuicht is de Kevin. In het verslag van C R weten we waar Patrick en Nora staan, maar ben wel  verschrokken toen ik die mooie roze pull zag. Het was Loes die haar stembanden aan het oefenen was, daarna Vicky en de flitser volgt mij zelfs naar het buitenland. Ook ons podiumbeest laat zich horen en port me nog aan. Onderweg heb ik ferm genoten van wat er allemaal te zien was, je houd het niet voor mogelijk hoe die mensen daar met meeleven, in hun handen klappen, u aanmoedigen ook al kennen ze u niet.

Het is lang geleden dat ik nog een lange afstandswedstrijd liep en ben meer dan content als ik afklok op 1u33,03.

Aan de finish gekomen krijg je dan te horen welke tijden dat de anderen hebben gelopen, de ene content en de andere miscontent. Maar het slechte nieuws krijgen we te horen van Ronny, die last had van zijn knie en is moeten stoppen.

Linda, Katrien en Ianthe liepen de 10km en hebben het er super van afgebracht en supporteren dan nog voor Elke, Larissa Stas en Fabien. Ik had graag Elke haar gezicht willen zien toen ze haar spandoek zag. Ook voor hen een dikke prestatie!!!!

Pascal heeft ook een poging gedaan en het is hem gelukt en dit samen met zijn blaren;-) Het is bewezen, je moet met nieuwe schoenen lopen dan krijg je geen blaren mannen.(Pascal, Gert en Kevin)

Maandag 26/03 rustig loopje.

Woensdag 28/03 4 km a5'00 4 km a 4'50 4 km a 4”30 en dit met veel tegenwind op de fietsroute pfff. Gaan mijn beentjes voldoende hersteld zijn voor de Osterlauf in Eupen?

 Eerst vrijdag nog een rustige loop van 45minuten en dit in mijn eentje dan richting Eupen.

Waar we vorig jaar met een hele bende waren, zijn het nu maar Nora, Ellen, Pascal, Fabien en ikzelf. Nora gaat voor de korte.

Onderweg in de auto praten we of het droog gaat blijven en volgens Pascal wel. Nora weet daarentegen dat het droog blijft tot 19u. Onderweg zien we dat de temperatuur stijgt, maar eens aangekomen voelde het toch anders aan. Brrr. Eigenlijk had ik niet veel goesting om te gaan lopen, mijn handen werden al koud en hadden al alle kleuren. Maar bij het opwarmen ging het al beter, het werd zelfs warmer het zonnetje was daar. Er werd afgeteld en oeps we zijn vertrokken, Als gekken gaan ze er vandoor, lichtjes bergaf om daarna aan het klimmen te beginnen. Ik laat me eigenlijk wat meegaan met de groep, maar bij het binnen lopen van het bos denk ik aan Piet die tegen mij gezegd heeft, neem het op als een training en achteraf gezien was dat het beste wat ik gedaan heb. Bergop in het bos kijk ik achterom en zie Fabien achter mij. Boven gekomen en bij het aannemen van wat water op km 5,5, wacht ik op Fabien en lopen een tijdje samen, niet lang, want voor mij loop hij te snel. Ik wou zeker gene slag van de hamer krijgen onderweg en had de week daarvoor al veel gegeven in Venlo. Ik loop vooral voor de fun, niets moet alleen maar genieten en dat heb ik daar gedaan.

We hebben fantastisch weer gehad, in singlet lopen had ook gekund. Fabien liep de lange afstand  in 1u09, Pascal 1u17, Ellen nam weer een drankje dat haar niet goed bevallen is. Welke wedstrijd heeft ze dat nogeens geprobeerd? Ellen komt binnen in 1u32 en ik 1u12, Nora klokt af in 31minuten denk ik toch, wel de 6km jullie moeten maar naar de uitslag kijken, maar wat ik wel weet is dat Nora eerste was in haar categorie met maar 2 seconden voorsprong op de tweede oeffff.

Luc en Kevin winnen ook in hun categorie en samen met Christophe winnen ze nog een prijs als beste team. Dit was het wat mij betreft mijn laatste km voor de maand maart.

Op naar april en de stage in Blankenberge.

 

Mvg Jo