Januari: 2018 goed beginnen is de boodschap!

Er is alweer een maand om van het nieuwe jaar. We hebben 2017 mooi afgerond met een duurloop in Vechmaal en de organitatie was in handen van het toekomstige nieuw team ToJoPa.
Oja daarvoor hebben we ook nog een nieuwe Palukoloper van het jaar gekozen, door iedereen wel gekend.
En hebben we van onze trainer een schema gekregen dat we eigenlijk zouden moeten volgen, maar er zijn er hier en daar, ik ga geen namen noemen en wil vooral geen ruzie stoken ;-) die in het zwart of niet trainen. Hoe kan het anders dat er maar twee alle trainingen van januari afhaspelden.
Voor mij was het dikwijls afzien, 3x2000 op de Romeinse kassei met tegenwind pffff.
Een mooie duurloop in Maasmechelen liepen we met King Dirk en Queen Myriam en een traktatie van Larissa en Cas, sorry Cas, eigenlijk alleen van Larissa heb ik achteraf in de garage gehoord van u ;-)
3x overhaem, maar voor mij was het maar 2x, soms zijn er zo van die momenten dat je beter naar je lichaam luistert en dat helpt.
Tussendoor lopen we ook onze DL 10km en herstellopen.
' s Vrijdags duurloop en 's zaterdags Jeans Jekervallei en weer kopje gebruikt door met de meisjes te lopen, want op woensdag 17/01 staat er een duurloop van 15km aan 4'40 vlak op het progamma. Deze keer ben ik een tijdje met de mannen meegegaan, om dan toch maar af te haken en in mijn eentje mijn kilometers af te malen.
Ik heb wel iets verschrikkelijks meegemaakt tijdens deze tocht, toch zeker als je weet dat ze in Rutten achter je aan zitten. Ik mijn lamp al uitdoen vanachter en dan kom ik tot de conclusie dat mijn lamp van voor op de verkeersborden schijnt. “Even uitdoen Jo!” en de weg links inslaan om niet meer zichtbaar te zijn. Oef ik zie geen lampjes meer achter mij, het waren er veel hoor; Af en toe flikkerde er iets, was dat Pietje zijne kletskop of zijn lange grijze haren die wapperden en achteraf bleek dit zo te zijn. Pietje wist niet dat ik op dat moment zeer sterk aan het lopen was tegen 4'20. Daarna ben ik de groep op Overhaem in de tegengestelde richting toevallig tegemoet gelopen, dit wist ik natuurlijk niet.

De 8x800 waren ook zwaar, op de voorlaatste ben ik pas fatsoenlijk kunnen doorgaan tegen 3'15 en de laatste 3'09.
Vrijdag 26/01 zijn we maar met drie, nadat we Christophe Roosen achtergelaten hebben, 'we' zijn Larissa, Jean en ik.
Zaterdag 27/01 staat Guigoven op het programma, we zijn met een hele bende aan het Rode Kasteel: Piet, Marina, Patrick, Nora, Pascal, Jan, Myriam, Ronny N, Tony, Jean, Ronny H, Fabien, Cas, Gert, Dimitri, Christophe R en ik en natuurlijk himself niet vergeten, die ons dit allemaal aan doet, Jefke! ;-) Het geeft een mens wel meer energie als je die kerels zo voor je ziet vlammen, de tweede keer heb ik voor mijn doen ook wel door gevlamd en was ik content dat ik Neuki achter me liet ;-) ;-)

We weten ook allemaal hoe je Palukoloper van het jaar kan worden dit jaar, een nieuwe formule hebben ze uitgevonden (het bestuur) het gaat iets moois worden als iedereen er kan mee lachen.

De maandag alweer op training en nog eentje te gaan en dan hebben Christophe R en ikzelf geen enkele gemist en daar deed ik het persoonlijk ook voor. Vooral voor mijn eigen.

En zo kwam dan woensdag 31/01 de laatste training van januari en als ik mij niet vergis 6x1000, ik deed deze met Ellen en het waren er 7 voor mij.

Ik liep dit jaar in januari 97km meer dan januari vorig jaar en het is niet voor dit of dat, maar je moet het toch maar doen met zulke gebrekkige knieën.

Ik moet iedereen bedanken die voor mij gekozen heeft voor de nominatie van januari, maar begrijp andere hun keuze en zal ze daar door ook niets verwijten en even dikke vrienden blijven, we moeten iedereen zijn keuze respecteren ook al komt ze van over de andere taalgrens ;-) ;-)

En zo kijk ik verschrikkelijk uit naar Lanzarote en ik niet alleen!

Doei!!!!