3 down, 6 to go!

Vrijdag 2 juni…
Ping… facebookmelding! ‘U bent getagd door Kirsten Dreesen in een bericht.’

De gemeente Riemst neemt een team van drie mee naar Iron Man Maastricht 2017. Een zwemmer en een fietser hebben ze al. Wat ze nog zoeken is een loper die de marathon daar wil gaan lopen.
Hmmm… Kirsten, ik moet zeggen dat dat inderdaad heel aanlokkelijk klinkt!! Maar hey, ik heb er net eentje afgerond! Beter maar geen kandidaat stellen dus! Maar… het zou toch wel erg leuk zijn om je gemeente te mogen vertegenwoordigen!
Nee, Vanherle, mag niet Vanherle!!!

Tien minuten later…
Ping… bericht!! Mark Vos, onze burgemeester, vraagt me of ik het niet zie zitten om de marathon voor onze gemeente te lopen op 6 augustus in Maastricht! En ik moet zeggen dat ik niet heel erg lang getwijfeld heb op dat moment (lees: in mijn hoofd was het geklonken in welgeteld 1 microseconde ;-) )!!

JA!! IK WIL!!!
Ik wil heel graag de marathon lopen in Maastricht tijdens Iron Man 2017 op 6 augustus! Dit keer niet per ongeluk, maar heel bewust. Niet zoals de vorige keer zonder voorbereiding, maar een beetje(!) degelijker.
Bij deze nog eens even mijn excuses aan de collega’s die op dat moment mijn hypere gedrag even hebben moeten tolereren ;-)

Ik tel de weken… 9… 9 weken nog en dan is het al zover… Ok, een degelijke voorbereiding zoals het hoort zit er waarschijnlijk niet meer in, maar hey, het is toch dat, dat zijn alvast 9 trainingsweken meer dan voor 7 mei!
Mijn doel is in elk geval niet daar te gaan knallen en een tijd neer te zetten om ‘U’ tegen te zeggen… Mijn doel? Doen wat ik graag doe: lopen!! Dus een beetje zoals vorige keer, maar wel een beetje voorbereiding erbij!

Dit weekend wel nog even de Willerrun afwerken met een mooie tweede plaats, dankzij mijn maatje!! Nog eens merci he Christophe (Stevens nvdr)!!

Week 9 (nog 9 te gaan dus) is er en vraagt 75 km van mijn benen, intervallen op woensdag en een lange duurloop van 20 km in het weekend als afsluiter.
De rest van de kilometers verdeel ik netjes over de rest van de week. En ik begin maandag met een dubbele training!

Pinkstermaandag, dag 1 van het avontuur, en ik loop ‘s ochtends een mooie 10 km samen met Jante! Zo leuk nu die twee kapoenen met de fiets naast me op kunnen rijden! We trekken richting brug in Vroenhoven!! Mijn favoriete stekje om naartoe te lopen in het weekend als ik alleen train!
Samen met de kindjes ga ik dan steevast over de offroad-paadjes, vinden ze geweldig om met hun mountainbike te doen!! Kindjes gelukkig, mama gelukkig!! ’s Avonds nog een duurloopje met de mannen en het voelt goed om die eerste 23 km in de benen te hebben op 1 dag tijd!

Het vlot goed deze eerste week! Alles voelt zoals het moet voelen, de intervallen gingen ok, ondanks de enorm stevige wind die er was. En de duurloop van 20 km bewust op het midden van de dag gedaan met 25° op een zonnige zaterdag. Kwestie van getraind te hebben in de warmte, want hey… 6 augustus kan het alle kanten uit met de temperatuur!

Zondag rustdag! Beentjes even laten recupereren en alles voelt dik ok!!

Vind het allemaal wel heel erg spannend moet ik zeggen!! Vorig jaar gaan kijken naar de fietsers en de lopers, en dit jaar stond met stip in de agenda als supportersdag voor Cas! Ik had nooit durven denken er zelf ook een klein deeltje van uit te mogen maken!! Want dat is het uiteindelijk wel, een klein deeltje, 1/3 om precies te zijn!!
Als dit slaagt, waan ik me vast en zeker geen Iron Lady, die eer is voor degenen die de drie disciplines kunnen volbrengen, dát zullen de helden zijn!!! Diep respect daarvoor, k ga al heel blij zijn als ik ‘enkel’ de marathon kan!!
En hey… Cas… ik ga dan wel niet aan de kant van de weg staan brullen, roepen en tieren zoals beloofd, maar hoop wel dat we ongeveer gelijktijdig het parcours aan het afwerken zijn en dat je me ergens inhaalt daar, om me dan weer voorbij te razen, maar hey, supporteren doen we dan gewoon voor mekaar! Deal?

Week 8 vraagt met z’n 60 iets minder kilometers, maar in het weekend staat er wel nog de Aterstoase Jogging gepland! De enige wedstrijd op mijn kalender tot 6 augustus en die wil ik toch nog wel afronden. In de hoop nog wat puntjes te kunnen sprokkelen in het klassement voor de Victors Cup!

Pittige intervallen deze week. 6 x 1000 en 200 rustmeters. Maar de training voelt super!! Heb ze mooi constant kunnen afronden aan 3’50” en deze training voelt als vooruitgang!! Enorm goed gevoel aan de training in de hitte overgehouden!!
Nog wat rustige uitloopkilometertjes en dan een rustdagje voor Aterstoase.

Op zaterdag is het zover en staat de enige wedstrijd tot 6 augustus op de planning! En het wordt zwaar… de benen wegen een paar kilo meer dan normaal maar dat is normaal na die trainingen. Het is zwaar om mijn derde plaats te houden, want de vierde vrouw loopt me letterlijk tot km 4 op de hielen. Vanaf dan weet ik een kloofje van ongeveer 50m te slaan, maar meer zit er niet in! Ik weet gelukkig, door de hulp van Gert en Piet, de derde plaats te behouden en mag als bronzen loopster over de finishlijn lopen!

Ik maak samen met Piet dankbaar gebruik van de 5km om lekker gezellig uit te lopen en nog wat extra kilometertjes in de benen te pompen!
Rap douchen nu, podium op en nog wat nakeuvelen met de mannen en vrouwen van het beste team ter wereld! Wat amuseer ik me toch met elk van jullie!! Geniet er elke keer opnieuw van! Lach me krom, en heb zoveel plezier… Zalig!!
En wat hebben we vooral geleerd vandaag? Nooit je benen epileren op wedstrijddag… dat is om commentaar vragen!!! Nietwaar? (Inside Joke… ;-) )

Week 7 staat na een rustdagje voor de deur en wordt vooral heel erg pittig!! Vraagt 80 km van mijn spieren en het is megadruk op school op de koop toe!! Proclamatie, infoavonden, vergaderingen, dingen die nog af moeten voor het einde van het schooljaar, enzovoort…

Maandag trainen met de mannen en dat zal de enige training samen zijn voor deze week! De rest wordt een beetje op eigen tempo en ritme!
En het is heet… het is verschrikkelijk heet deze week!! Maar ik profiteer ervan… Ik kies er bewust voor om niet op de koelste momenten van de dag te trainen, maar net de hitte een klein beetje op te zoeken!!

Donderdag ga ik samen met Cas en Jimmy het parcours een keertje verkennen in Maastricht en daar kijk ik wel heel hard naar uit!! Ik heb een duurloop van 23km opstaan deze week, dus als ik het parcours van 10.5 twee keer doe en er nog ‘een kletske’ aan vast brei, dan komt dat helemaal goed! Jimmy gaat ook mee voor twee rondes. Ik neem ook heel bewust mijn bestelde gellekes mee! Heb vorig week de gel en drank van high 5 besteld! Dat is hetgeen we aangeboden krijgen op 6 augustus, en ik wil alles toch wel eens een keertje uitgetest hebben vooraleer ik dat zomaar naar binnenspeel op de grote dag!!

We spreken af aan de brug van Vroenhoven en ik ga ernaartoe met de fiets… Cas is van plan het parcours drie keer te doen, dus mijn fiets verdwijnt in zijn camionette, zodat ik die derde ronde samen met Jimmy op de fiets kan volbrengen! Ik ben namelijk niet zooooo’n groot duracell-konijn dan sommigen… ;-p (Sollie, die kon k niet laten liggen ;-) )

De eerste ronde vat aan en we komen al snel aan een plaats waar we wat drank kunnen leggen! Op dit punt komen we namelijk een paar keer voorbij en wat extra vocht is bij deze temperaturen wel aan te raden! Het is heet geweest vandaag, verschroeiend heet, maar toch moet ik zeggen dat het windje dat er staat tijdens ons loopje, ons voldoende verkoeling biedt! De gevoelstemperatuur valt veel beter mee dan verwacht!
Kasteeltje van André Rieu voorbij en hier is de enige (echte) berg in het parcours. Kort maar stijl, het valt wel mee, al denk ik dat ik hem nog ga vervloeken als ik hem hier 6 augustus voor de vierde keer omhoog ga! ;-)
Het volledige parcours van 42.2 km bevat ongeveer 210 hoogtemeters in totaal. (Jaja, ik heb mijn huiswerk gemaakt! ;-) )
Cas merkt op dat dit parcours van 10.5km wel verschrikkelijk lang lijkt, en ik kan niet anders dan dat beamen… Het lijkt idd erg lang… oh jee…

Jimmy deelt ondertussen al z’n mogelijk kennis met ons. Hij deed namelijk Iron Man al twee keer, dus weet ons heel veel te vertellen! Waar zijn de drankposten, waar staan de supporters rijen dik, waar is het even stil en staat en geen kat ons aan te moedigen… We weten het ondertussen allemaal! Het einde van de ronde ligt midden in het centrum en op de markt passeren we dus ook! Hier ligt de finishlijn voor wie de ronde voor de vierde keer volbracht heeft!

Ronde twee lijkt gelukkig al wat vlotter te gaan en het lijkt nu niet meer zo erg lang. Blijkbaar helpt het wel als je het parcours zo’n klein beetje kent! Alles voor de tweede keer gezien, en ik moet eerlijk toegeven, dat als je me hier volgende week afzet ik er terug helemaal verlopen zou lopen hoor… (hopeloos-oriëntatie-geval… ;-) )
Maar we amuseren ons, t is leuk. Het gespreksonderwerp blijft natuurlijk vooral hangen op lopen, lopen en lopen! Maar dat hoort zo natuurlijk!! Zet lopers bij mekaar en ze babbelen er uuuuuren over vol zonder zich te vervelen! ;-)

Einde ronde twee en Jimmy en ik slaan af om de derde ronde met de fiets Cas van het nodige water te voorzien!!
Jimmy en ik hebben bij deze een slordige 23 km in de benen en Cas 32 km! Toptrainingsavond dus!!

Nog een ijsje aan de brug in Vroenhoven en juuu… naar huis, voor een rustdagje morgen!

Zaterdag nog even mijn intervallen afwerken. Helemaal alleen, voor het eerst! Spannend wel, maar het viel wel mee! Elke 400 netjes kunnen afwerken aan om en bij de 1’28”. Tevreden want het leek meer op een bokswedstrijd tegen de wind!
Het uitloopje wordt er eentje door het centrum en ik beslis hier even mijn inkopen te doen ondertussen… Lopen met een winkelzakje in je handen, dat doet nu natuurlijk enkel een vrouw… tssss….

Zondagochtend de laatste hele rustige kilometertjes in de benen steken en het voelt goed! Geen last van vermoeidheid, geen pijntjes hier en daar… Het voelt zoals het moet voelen! Week 7 met volle tevredenheid kunnen afsluiten!

Op naar week 6!! We komen dichter en dichter en de komende week wordt een mega drukke! Nog veel te doen buiten de trainingen om! Het gaat moeilijk zijn de trainingen in te plannen, maar t zal wel lukken zeker? Waar een wil is…
Deze week waarschijnlijk ook een eerste samenkomst met team Riemst en dan weten we natuurlijk ook weer heel wat meer! Het blijft enorm spannend allemaal!

Maar met elke dag die passeert kijk ik er in ieder geval nog harder en harder naar uit! Toen in de week iemand me vroeg of ik nooit eens tegen een training opzag? Euh… Nee!! Natuurlijk niet! ;-)
Doe dit ontzettend graag gewoon!

Op naar week 6 nu!!

Groetjes Larissa!
x