Tis gebeurd!

Tis zondag 27 november 8:30 dat Cas mij komt oppikken voor de laatste wedstrijd van de CLAP. de jogging-trail de Chartreuse. Een wedstrijd over 8KM. Hij heeft voor deze wedstrijd zijn ouders en Sarah meegevraagd. Want na deze wedstrijd is ook de prijsuitreiking van het seizoen. Hier kom ik later op terug.

We vertrekken richting de stelplaats van de TEC. Voor sommigen beter gekend als de aankomstplaats van de halve marathon van Grivegnee. Na een Goei 40 minuten rijden zijn we ter plaatse. Hier komen we ook Vrancken Jo tegen. We begeven ons naar de inschrijvingen en daar krijg ik het nummer 96 overhandigd. Hier maak ik Christophe toch wel enigszins jaloers mee. Na de wekelijkse begroetingen en kussen uitdelen beginnen we een 30 min voor de start aan de rustige opwarming.

 

Alle lopers verzamelen zich aan de uithoek van het voetbalveld om te starten met het principe van een veldloop. De startrij is een goei 40 meter breed met een 414 lopers aan de start.Dus dat gaat druk worden. We moeten diagonaal het plein overlopen om door een poortje van een 2meter breed te moeten lopen. Dus rap vertrekken is aan de orde om niet komen stil te staan aan het poortje.

 

 

En we zijn vertrokken. De eerste anderhalve Km op de rue des sarts is op een onverhard stuk naar beneden met een korte steile afdaling richting avenue Joseph Merlot. Zowel Cas als ik zijn vlot kunnen vertrekken. Na nog stuk op een kassei weg gelopen te hebben lopen we het bos van Chartreuse in.

Ik probeer de loper voor mij te volgen op het technisch eerste stuk in het bos wat mij goed lukt. Wetende dat deze loper altijd een stuk voor mij loopt. Vanaf hier gaat het op en af met op kilometer 4 de enige echte noemenswaardige helling. De plaatsen blijven nagenoeg constant hetzelfde. We blijven een 4 tal KM in het bos lopen.

 

 

Opeens zie ik in de verte een singlet wat mij bekend voorkomt. Nu zie ik daar de CAS achter zich kijken om te zien waar ik loop. Hij heeft na een lang en zwaar seizoen een off day en de vechtlust vandaag ontbreekt er bij hem. Ook omdat ter wist dat het voor het eindklassement voor hem gene zak meer uitmaakte. Hij vraagt aan mij of er concurrenten van mij voor mij lopen. Dat ik het begod nie weet antwoord ik hem. We komen op een stuk single track waar we met een paar achter elkaar lopen. Op een bepaald moment vond de persoon voor mij het niet nodig om ons te waarschuwen over een trap wat daar ineens opdoemde waardoor ik bijna op men patatten ging. Steek hem voorbij want die ziet geen steek hoor ik Cas nog zeggen.

We verlaten het bos om de terugweg in te zetten naar de finish. Dit zijn dezelfde wegen dan als we naar het bos toeliepen. Hier probeer ik nog een beetje door te trekken maar sommige lopers lopen nog van ons weg. Maar we moesten dat venijnig korte stukje op ongeveer een KM voor de finish nog op en dit ging niet vlot. Eens boven op het bergje toch nog proberen aan te zetten maar de loper voor mij was te ver weg. Achter ons was er een zee van ruimte om dan toch nog op het gemak kunnen aan te komen aan de finish.

 

 

Nogmaals bedankt Cas voor de laatste KM’s.

 

Vrancken Jo wordt 3de in deze wedstrijd. Cas en ik komen op plaats 25 en 26 binnen.

 

 

 

Dus de laatste wedstrijd zit erop. EINDELIJK. Nu gaan we ons douchen en gereed maken voor de prijsuitreiking en lekker eten in de sporthal. Dadelijk na de wedstrijd beginnen de geruchten de ronde te gaan dat Vrancken Jo misschien dan toch niet de 1ste plaats heeft bij de seniors . Voor het algemeen klassement is er geen twijfel mogelijk. Deze wint hij. Een goei 2 uur later komt het verdict. Op 5 punten na is hij 2de geworden. Dit omwille dat de nummer 1 meer wedstrijden heeft gelopen. Heel het seizoen op nummer 1 gestaan en dan de laatste wedstrijd deze toch nog moeten afgeven.

Ze gaan alle categorien af tot ze op een moment aan de categorie van de seniors komen. Op plaats 1 staat Baar Gregory ( 1 wedstrijd van de 35 gemist) ,op plaats 2 Vrancken Jo en op de derde plaats onze enige echte CASTERMANS CHRISTOPHE (5 wedstrijden gemist).

 

 

Maar wetende dat hij hierbuiten nog meegedaan heeft aan triatlons en marathons dan is dit toch een schitterende prestatie.   

Ikzelf eindig dit seizoen op een 8ste plaats bij de seniors. Met 29 van de 35 wedstrijden te hebben gelopen.

 

We maken er nog een gezellig onderonsje van met de waalse vrienden. Om 14:30 vinden we de tijd gekomen om te vertrekken.

 

Het is een lang en zwaar seizoen geweest. We hebben afgezien, pijn geleden, maar vooral ook veel plezier gemaakt. Wat volgend jaar gaat brengen is nog een vraagteken. 1 zaak wat vaststaat is dat ik zoveel wedstrijden niet meer ga doen.

 

Dit vind ik ook het vermelden waard. Dit is Heynen Henri. Deze man is in de 70. Hij heeft meer dan 1500 officiele wedstrijden gelopen in het Luikse. Dit jaar heeft hij 1 wedstrijd van de CLAP gemist.