Willer Run en Bokkerijdersrun

Niet enkel in Bierbeek werd er afgelopen weekend gelopen, dat was ook het geval in Waltwilder (Willer Run) en Wellen (Bokkerijdersrun). Op beide plaatsen gingen we met eremetaal lopen, de gezichten van onze teamleden blonken dan ook.

 

De Willer Run maakt deel uit van de VICTORS CUP en staat dus sowieso op onze planning. Dit jaar moesten we ons echter splitsen: de Estafettechallenge in Bierbeek ging op hetzelfde moment door, en ook daar hebben we onze eer te verdedigen.

 

De 5km liep over een nieuw parcours, veel vlakker en dat apprecieerden de deelnemers duidelijk: 159 deelnemers vs. 68 vorig jaar. Een kleine overrompeling voor het landelijke Waltwilder! Met de stijging op de 10 en de kinderloop verdubbelde zelfs het totaal aantal deelnemers tot meer dan 250!

Onze primus was Paulien, die opnieuw het goede ritme te pakken heeft. Zij werd 4e vrouw in 19'58, een mooie start na een verloren voorjaar met heupproblemen. Hopelijk blijft alles nu onder controle!

Nico liep de 5km samen met zoon Sebastiaan naar 20'32. Nico, die initieel en na blessureleed zou deelnemen aan de 12km, sukkelt met een overbelaste schouder. We mogen er van hem pas mee lachen op het eindejaarsfeestje, dus geven we het nu gewoon even mee als feit: om zijn buikspierproblemen van de wereld te helpen, is Nico bezig met een zeer strikt programma aan stabilisatie-oefeningen. De befaamde 'planking' oefening zorgde echter voor een andere overbelastingsblessure... NIET LACHEN NONDEDJU!

 

Heroptreden nr 3 was er voor Raph, die ook al zijn voorjaar in de soep zag draaien. 21'58 was zijn tijd, en dat is een bemoedigend heroptreden. Belangrijkste echter: wat is de reactie achteraf? We duimen dat Raph nu eindelijk opnieuw vertrokken is, want het zal nodig zijn met het oog op Playitas 2016!

 

Tijd dan voor de 12,2km. Samen met de Champignonloop misschien wel de zwaarste stratenloop in onze gouw. Na één ronde zagen we Stijn als 3e passeren, op een paar meter gevolgd door een groepje met Dirk. Stijn had zich misschien toch wat verkeken op de ronde, terwijl Dirk al wat Willerervaring heeft. Aan de aankomst was het dan ook Dirk die als 3e finishte. 49'53 is een heel mooie tijd, maar de winst bij de M45 is misschien nog mooier! Stijn kwam als 9e over de finish in 51'48 en weet nu hoe hij het volgend jaar moet aanpakken.

Maar we geven graag ook wat (verdiende) aandacht aan de prestatie van Pascal. De laatste weken slooft hij zich uit, zijn trainingsdagboek zat het laatste jaar nog nooit zo vol. Het is dan ook schitterend om die vooruitgang kunnen uit te drukken in prestaties: vorig jaar liep Pascal 64'03, dit jaar 57'59. 21 plaatsen beter ook. Pascal: wij kijken uit naar volgende week :)

 

 

Gisteren was het dan de beurt aan de Bokkerijdersrun, wedstrijd uit de Haspengouw Challenge. Jean-Pierre Vossius (organiserend lid) is een graag gezien binnen het circuit, dus kon ik niet ontbreken. Spijtig genoeg nog altijd maar als supporter, die ellendige achillespees he...

Wat ik zag was echter mooi! Naamgenoot Christophe liep naar een 2e plaats M35 in een straffe 35'21. Ook Piet mocht het podium op als 3e M55. Met 38'47 hield hij in de slotmeters zijn naaste concurrent achter zich. Tony liep voor de 2e dag op rij, hij zette 40'24 neer. 44'44 was de tijd van Gavina en daarmee werd ze 3e V45.

 

Aan tafel was er goed en slecht nieuws achteraf.

Het goede nieuws:

1. Cas kon zich uitleven aan de koffie - toen ik vertrok stond de teller op 5 tassen. Patent aangevraagd om een tas te hernoemen naar een Cas.

2. Tony was enthousiast over Lanzarote 2017.

3. Marc hoorde dat Tony meeging naar Playitas.

 

Het slechte nieuws:

1. Tony hoorde dat Marc meeging naar Playitas.