Stijn loopt in.. Tilff

Stijn loopt (nog steeds) vaak samen met makker Jo Vrancken in het Luikse circuit. Een verslag met zware benen: "We vertrekken in Vreren naar 1 van de mooiste maar ook 1 van de zwaarste wedstrijden van de challenge. Namelijk de” jogging de la fete“ in Tilff. Goed voor 13km met serieus wat klimwerk."

 

Aan de start staan we met een goei 500 mannen/vrouwen aan de start.

We vertrekken voor een 3,5 tal km langs de Ourthe op een vlak parcours. Daana steken we de baan over om te beginnen aan de langste helling van de challenge. In totaal zijn het 2.8 stijgende kilometers. Met op sommige plaatsen nog een venijnig stukje scherper omhoog.

 

We zitten nu aan 6.2km van de 13 op het hoogste punt van de wedstrijd. Nu is het nog een stuk lopen door het bos. Dit is afwisselend omhoog en omlaag, om uit te komen langs de autostrade. Nu bevinden we ons terug op verharde baan voor een goeie KM, waarna we terug op onverhard gestuurd worden om tussen de bomen en langs de velden aan het chateau de Brialmont uit tekomen.

Hier draaien we rechtsaf en hebben we 10,5km afgehaspeld. Nu lopen we een woonwijk in met serieus steile afdalingen. Gelukkig is dit op verharde baan. Dan komen we voor de laatste Km terug in het bos terecht met nog 1 helling voor de boeg waarna het weer serieus in dalende lijn richting finish gaat.

Ik finish hier op een 68ste plaats met een tijd van 57:59.

 

En toen was het tijd voor een goei douche en donkere Chimay...

 

Hier nog even het hoogteprofiel wat we hebben moeten verteren.