Les foulées de Tihange

Weken van aanhoudende verkoudheid en griep ging het deze week weer wat beter op training. Jo (Frisson) moest me al niet meer opwachten en ik kon de 8 x 1000 weer in 3'30" lopen. Dit gaf me vertrouwen voor de volgende wedstrijd in de Condroz. In plaats van loslopen op zaterdag deed Paluko mee met de opruimactie van zwerfvuil.

 

Namiddag dan de tuin in terwijl Ellen het food2run boek raadpleegde om energiesnacks en herstelsmoothies te maken. Zondag komen we dus goed voorbereid aan de start. Luc Henno en Michel Zielinski hadden me al gebriefd dat het parcours niet van de poes was, maar wel heel mooi.

 

Voor de eerste plaats moest ik me al zeker geen zorgen maken. Met Gert Teunis aan de start die net niet algemeen winnaar zal worden. Maar dit is een regelmatigheidscriterium en het is dus belangrijk om... juist ja.. regelmatig te zijn. Aan de intensieve opwarming zal het niet gelegen hebben, maar ik raak vandaag maar moeilijk op dreef. Die steile hellingen zijn echt niks voor zware lopers zoals ons, zou Ellen achteraf terecht zeggen. In het eerste van 4 parken hervind ik mijn tred en meet de schade op, 23ste plaats! Ik schuif dan in het groepje van 6 van de laatste plaats op om als eerste de single track aan te vatten. Al snel ben ik verlost van mijn medelopers, maar als ik na de afdaling merk dat de volgende groep al ver voor me uitloopt besef ik dat ik hier geen top 10 zal lopen.

Het geeft me wel een soort rust en ik kan nu genieten op mijn eigen tempo.

 

Ik paseer weer een kasteel park en laat de steile zuidoost flank achter me. Het licht glooiend boerenlandschap bevalt me beter en ik sluit aan bij een andere vet1. Samen rapen we 2 te snel gestarte jongeren op. Alweer paseert een kasteel en even later krossen we over stro door een koeienstal. Even denk ik verkeerd gelopen te zijn, maar gelukkig zie ik net op tijd het bordje van de 8 km hangen. We hebben hier een extra lus gedaan en bij de bevoorrading kruis ik Ellen. Ze is goed bezig! Ik verwacht dat we terug tegen de steile flank omhoog gestuurd zullen worden, maar dat valt nogal mee. Op het vals plat moet mijn concurrent wat terrein prijsgevend. Er komt nu een meer technisch stuk aan waar ik hem op grotere achterstand kan zetten. Bij km 11 kijk ik om hoeveel mijn voorsprong bedraagt en struikel daarbij over een boomwortel. Shit! Nu ben ik mijn voorsprong bijna kwijt, maar zet mijn kwaadheid om in snelheid en stel mijn 14de plaats terug veilig. Deze is goed voor een 3de plaats V1 en daar ben ik vandaag tevreden mee. Een groot paasei is mijn prijs.