team paluko in Lantin: door de ogen van Stijn

Allez, hier zijn we met het volgende verslag!

33e jogging du fort de Lantin, op papier een wedstrijd van precies 10km. De Garmin bevestigt dit op enkele meters na.

 

Hiervoor moet ik wel de verste verplaatsing van het seizoen maken, net geen 5km rijden.

Eens aangekomen hoor ik ze onmiddellijk op mij roepen. Ik keek eens rond en daar stonden ze, jawel hoor, een delegatie van TEAM PALUKO: de heren Luc Nassen, Brecht Nassen en Piet Neven.

Na de formaliteiten (inschrijven, opwarmen en het groeten van enkele andere lopers) zijn we gereed om er aan te beginnen. Aan de start stonden er een 289 lopers om het toch wel heuvelachtig parcours te bedwingen. We liepen de eerste 500m door de straten van Lantin om dan naar rechts verwezen te worden richting veldbaan. Hier liepen we zowat de volgende 9.5km.

 

Het hele parcours vond plaats op verkavelingswegen, zoals eerder vermeld een heuvelachtig parcours. De eerste 4km maakte we al direct kennis met deze wisselende hoogtes en laagtes, en dan nog eens met de wind op kop! Hierna draaiden we rechts af waar we even konden bijkomen op een platter stukje. Lang heeft dit echter niet mogen duren, we volgden het parcours weer naar rechts waar we terug begonnen aan het klimmen.

Vanuit dit punt zouden we niet meer veel gaan dalen. Het tempo zat er nog steeds goed in en samen met een medeloper kon ik de laatste kilometers afhaspelen.

 

Luc en Brecht waren al lang uit het zicht verdwenen maar Piet bleef wel hangen op een 100 tal meter. Dus moest ik toch nog alles geven om hem voor te blijven.

Ik liep de 10km in een tijd van 39:56, een 40 seconden sneller dan vorig jaar. Ik ben dus tevreden. Brecht en Luc kwamen samen over de streep in een tijd van, respectievelijk, 35:15 en 35:16. Piet klokte af op 40:23.

Luc behaalde een eerste plaats in zijn categorie V1, Brecht werd 6de bij de seniors.

 

Jullie hebben natuurlijk ook weer recht op de hoogtemeters:

 

Het jammere van deze loop waren de douches. Mannen en vrouwen moesten in een gemeenschappelijk lokaal douchen (met aparte kotjes), en de vestiaire van de mannen lag dan nog eens aan de andere kant van de binnenplaats.

Dus liepen er ettelijke mannen rond op de binnenkoer met enkel een handdoek rond de poep. Het klassement is er trouwens eentje met trouwens een paar schrijffoutjes er in. Wie kan ze vinden?