Jean wint!

Na een eerste kennismaking met de "halve van Grivignée".

In 2014 samen met mijn palukovrienden en een verbetering van mijn PR, had ik hoge verwachtingen voor de editie 2015.

 

De aanvangskilometers zijn veranderd naar de startplaats Thimister zodat we onmiddellijk op de oude spoorroute kunnen lopen.

231 deelnemers, waaronder ook Tony Deneuker vertrekken om 11uur onder een stralend zonnetje (en wind in de rug) over de eerst licht stijgende "ligne 38" om na 5km over te gaan in dalende lijn.

 

Ik neem een snelle start en ben verrast dat ik vrijgeleide krijg van de toppers zoals Thomas Genty en Stéphane Colson. Na 3km vlammen beslis ik op een rustiger tempo over te gaan en verwacht dat ik snel bijgehaald zal worden maar het duurt tot km 9 voordat een zwaar hijgende Colson komt aansluiten.

Hij zal een kilometer uitrusten vooraleer me achter te laten. We zijn de 10 km samen gepasseerd in 36'10". Ik kijk achterom maar zie niemand komen. Belangrijk is nu een constant tempo aan te houden. S. Colson loopt de volgende 4 km slechts 50meter uit vooraleer wat stil te vallen.

Op 16 km pik ik weer aan en ga nu fors door. Hij past en ik neem nu snel 50 meter per kilometer. Dit kan toch niet waar zijn? Waar zijn al die anderen die normaal 1u11' a 1u12' in de benen hebben?

Ik bereken dat ik mss nog onder de 1u 16' kan finishen maar in tegenstelling tot vorig jaar durf ik niet meer door te gaan in de steile afdalingen en dat éne klimmetje uit schrik voor eventuele krampen of een hongerklop, omdat ik de bevoorrading miste door het links rechts laveren van de 6 en 10km lopers.

 

De laatste honderden meters is het echt kicken en kan het niet laten om enkele vreugdekreten te uiten. Mijn eindtijd blijkt slechts 1u17'40" te zijn maar volgens enkele lopers zou de afstand 21.4km zijn.

Maakt niet uit! Deze pakken ze me niet meer af! Op naar de marathon Eindhoven.