Stijn loopt in Deigne

Stijn loopt vaak samen met makker Jo Vrancken in het Luikse circuit. Afgelopen weekend was het de beurt aan de CJPL-wedstrijd in Deigne. Vriendelijk als Stijn is, heeft hij 2 verslagen geschreven: een kort en een lang. Aan jullie om te kiezen wat jullie lezen!

 

Korte verslag

Het was warm , zwaar en op plaatsen modderig.

 

Uitgebreid verslag

Zondag morgen om 9:30 vertreken Jo en ik richting Deigne voor de 14de koers van de CJPL. Vol goede moed zijn we onderweg en komen goedgeluimd aan op locatie. De start en aankomst liggen aan de visvijver van de plaatselijk camping. Iedereen is goedgeluimd en ziet het helemaal zitten.Tot de voorrijder komt melden dat in het bos de 1ne plas na de andere ligt en het heel moeilijk te lopen is.Trailschoenen zijn een must (schoenen wat ik juist niet heb). We gaan al een kleine verkenning maken van het parcour en dit gedeelte ligt er op een paar losse stenen na goed bij. In total lopen we 2 km op tarmac. De 1ste en de laatse km weliswaar. We vertrekken met een 170 man voor de 9km. Het eerste stuk hadden we al verkent dus hier waren geen verrassingen meer. Na km 2 maken we een bocht van 180° en komen we op de weg met de naam Rouge Thier (Hier ook nog een klein stuk beton). Hier begint het plezante stuk van de koers. We beginnen aan een serieuze helling. We overbruggen 115m hoogte verschil op een afstand van 1.5km. Nu zitten we volop in het bos te lopen. Hier is het oppassen voor de putten vol water , de uitstekende wortels, de verscholen putten in het gras en natuurlijk de welig rondvliegende beestjes wat op regelmatige basis in de ogen of in mond gevlogen kwamen. De meeste lopen vlotjes rond de plassen maar enkelingen lopen los erdoor. Sommige plassen waren toch tot scheenbeen hoogte diep.Dus niet zo ideaal om in te lopen. In de verte zie ik de bevoorradingspost staan en snak naar een slokje water met dit warme weer. We zitten nu ongeveer halverwege koers.

Oja, ik loop op dat moment in 24ste positie hoor ik iemand langs het parcour roepen. We blijven door het bos lopen en het blijft oppassen voor alle mogelijk obstakels. Vanaf km 6 komen we uit het bos en lopen we op een kiezel baan lichtjes naar beneden. Ik krijg in de gaten dat ik mijn voorliggers stillekes aan het bij halen ben en probeer nog een tandje bij te steken. Deze krijgen dit in de gaten en lopen ook ineens een betje rapper. Flauweriken. Nu komen we terug op de tarmac richting finish. Op de laatste km geef ik nog alles wat ik in mijn uitgput lichaam heb en strand op 3 en 5 sec van mijn voorliggers. Ik eindig op een 22ste plaats (9de senior). Jo eindigde op een 2de plaats achter Lucas da Silva. Een 15 jarige gamin met een belgisch en ander titels op zijn palmares.

 

Na een hete douche en een donkere leffe gingen we terug op weg naar de vrouwen en de kinderen. Met ook nog dank aan onze supporter Guido Vrancken die mee is gegaan en een goede wandeling gemaakt heeft terwijl wij aan het afzien waren. Op naar de volgende en dat is komende zaterdag in Awans.