'T is mooi geweest, het wordt nu anders!

'T is gebeurd! Het verdict is gevallen. De kogel is door de kerk! Een punt zetten!

 

Allemaal dingen die nu door mijn hoofd spoken.

Na enkele jaren van aanhoudende blessures, waarvan jullie regelmatig getuigen van waren, is er een serieuse diagnose gevallen. Het kwam hard aan toen ik het te horen kreeg. Mijn heupen zijn naar de Kl...., veel ouder dan mijn 53.5 jaar. Het kraakbeen tussen bol en kom van de heup is bijna volledig weggesleten. Een inspuiting in de heup is mijn enige redmiddel om het comfort enigermate terug proberen te krijgen, maar repareren is er niet meer bij. Zolang dat werkt kan dat herhaald worden, maar op lange termijn zal er zelfs meer dan dat nodig zijn. Ik kijk er niet naar uit. Jarenlang heb ik teruggevochten om toch maar weer terug op een (bescheiden) niveau van loopprestaties te geraken. Nu mag ik niet meer vechten.

 

Lange en/of zware trainingen zijn ten stelligste afgeraden. Max 30km per week in een 4-tal sessies aan een gezapig tempo is het enige dat nog overblijft. Gelukkig mag ik mijn andere hobby wel zonder beperking blijven uitvoeren, fietsen zal dus meer naar het voorplan komen.

Maar daar heb je niet heel veel aan binnen een loopteam! Dus heroriënteren en proberen er het beste van te maken.

 

Team Paluko trouw blijven staat bovenaan mijn lijstje (ik zal me nog wel ergens nuttig kunnen maken! ) en gelukkig ziet Team Paluko het ook zo. Ik zou jullie te erg missen!!! Team Paluko is niet alleen een groep gemotiveerde sportmannen, veel meer nog zijn jullie een hechte bende super-mensen.

 

Vorig jaar zijn er daar nog een pak toffe mensen bijgekomen. Team FitHappens (S2R van 2015). Met jullie heb ik ontdekt dat de begeleiding van een groep beginnende lopers erg veel voldoening brengt. Ik had me al geëngageerd om voor 2016 opnieuw een groep S2R te begeleiden en dat ga ik ook doen. Misschien iets minder snel dan vorig jaar maar met veel goesting (en af en toe een Dafalganneke).

Als alles geregeld is zullen jullie hier nog over horen.

 

Ik kan alleen maar zeggen "Bedankt dat jullie er zijn"!

Raph