Challenge Condrosien: episode 16!

De 16de wedstrijd van de Challenge Condrosien is in het kleine Anthisnes.

 

Het mooie dorp met de smalle straatjes is eigenlijk niet voorzien om zoveel auto´s kwijt te kunnen raken, maar zoals gewoonlijk maken de Walen er zich niet druk om en uiteindelijk plakken alle voertuigen tegen één of andere steile wand. Ik hoef niet te zeggen dat we ons weer aan stevig klimwerk moeten verwachten.

 

Zoals altijd gaan we op de geur van de BBQ af op zoek naar de inschrijftafel, maar deze keer komen we bedrogen uit. Er is ook een rallye met oude tractoren en wagens en bijhorende kraampjes waar we enkele mooie bierglazen op de kop tikken. Even later warm ik op met Robinet die me het parcours uitlegt. Hij vertelt me dat hij hier vorig jaar al na 4km geparkeerd stond. Het doet me besluiten om relatief rustig te starten. Na het startschot op het plaatselijk voetbalveld klimmen we het dorp uit. Robinet en Dochain lopen 100m voor me uit en ook Didier Lopez Nava zegt me vriendelijk goeiendag alvorens me achter te laten. Een steile klim in het bos wordt gevolgd door een moeilijke stenige afdaling. Toch ben ik content met mijn keuze om voor het eerst 'normale' sloffen aan te doen. We komen in het gehuchtje Roc waar we via een slingerende beklimming onze concurrenten kunnen bekijken. De 3 V1's lijken weg te lopen en achter me heeft er zich een groepje gevormd dat snel dichterbij komt. Tijd om een versnelling hoger te gaan na 1/3de cours.

 

De mannen voor me lopen nu niet meer uit en er komt uit de achtergrond slechts ééntje zwaar hijgend aansluiten. Ik vermoed dat het Vrancken is, maar 2 km verder als hij voor het eerst kan overnemen blijkt het een andere V2 te zijn; Essabri.

 

Samen rapen we enkele jongeren op en ik zie dat ook Robinet heeft moeten lossen vooraan. Ideaal senario dus voor ons, mijn gezel wil Vrancken niet laten terug komen en ik wil die derde plaats pakken. Er volgen nog 2 steile beklimmingen en dito afdalingen alvorens we bij het bordje 11 km komen om de laatste vrij vlakke 1300 m te doen. Na 2 versnellingen lukt het me om Essabri los te schudden en kom daardoor bijna in het spoor van Frederic Robinet, maar deze heeft nog een eindversnelling in de benen om net voor me binnen te lopen. Ellen bevestigt haar goede vorm met een 8ste plaats bij de dames, ze lijkt klaar voor de halve marathon van Grivignée.