De zondvloed en de Tempeliers

Eindelijk zomer! In Hermalle/Huy hangt een festivalsfeertje.

Ellen en ikzelf hebben er zin in.We begroeten de stilaan bekende gezichten en verkennen het 2,7 km lange rondje dat we 4 x zullen lopen. Een wat a-typische Condroz wedstrijd met overwegend asfalt, maar het lastige parcours zal ons dwingen voorzichtig te starten.

 

We hebben ons goed opgewarmd en ik zit dadelijk in het goede ritme, zo rond de 30ste plaats. Door mijn longziekte heb ik nu andere concurrenten zoals Benoit Schoemaeckers die door zijn regelmaat voor mijn in de stand staat. Ik zie hem met favorieten Dochain, Robinet en Freddy Loncar meegaan en bedenk dat hij ofwel veel verbeterd is ofwel dit zal bekopen. Ondanks de halvering van mijn week kilometers en maandenlang geen interval training meer gedaan te hebben, voel ik dat er kracht in de benen zit. Het geeft me dan ook een goed gevoel dat ik bij Marc Vrancken kan aanpikken, 1 van de favorieten bij de 50+. Op het einde van de 2de ronde komen we dan stilaan terug op Benoit en Freddy.

 

Tijdens de beklimming (in 2 trappen) barst een onweer los waardoor ik meer zuurstof krijg en de gas nu volledig open draai. Ik passeer Freddy, Marc en de verraste Benoit. Ze blijven echter vechten en net voor de top komen ze weer aansluiten. Ik duik als eerste het inmiddels gladde graspaadje in. Net voor ik weer het asfalt op draai hoor ik een valpartij achter me. Benoit is tegen de grond gegaan en heeft daardoor de rest wat opgehouden. Nu nog even doorduwen en genieten van mijn 16de plaats algemeen en 4de V1. Dit voelt aan als een overwinning. Er is wel nog een hele weg te gaan, want ik ben nog bijna 2 minuten achter Pierre Dochain.

 

Ellen loopt vandaag een prima wedstrijd beloont met een 10de plaats bij de dames. Na uitgelopen te hebben en een ijskoude douche wringen we ons tussen de feestende menigte. Een goede DJ krijgt ons op de dansvloer.

 

 

Villers-le-Temple 29 juli 2016

Villers-le-Temple, vesting van de tempelierorde, meer heeft Tempels niet nodig om gemotiveerd aan de start te staan. Samen met ridders Sven en Nys en hofdames Nora, Gavina en Elena neem ik een snelle start, maar na het plaatselijke rondje van 700 m besef ik dat niet mijn hoofd, maar mijn lichaam bepaalt hoe ik zal lopen. Stap per stap, Jean! Oh, wat dalen we veel in de aanvangsfase! Dit belooft voor het slot.

 

De regen van de laatste dagen heeft een groot deel van het parcours in een modderpoel herschapen en mijn 'zomertrails' hebben moeite me in het spoor te houden. Net als ik besluit om het wat rustiger aan te doen komt Marc Vrancken aansluiten en neemt me op sleeptouw.

 

De beklimmingen zijn lastig, maar beloopbaar en daar ben ik al heel blij mee. Moe, maar tevreden met een 19de plaats en 6de V1 kom ik in het feestende dorpje aan.

 

Samen met Patrick (7de V2), Sven (43ste senior), Ellen (12de dam), Gavina (6de AI2) en Nora (10de AI2) doen we onze cooling down op de dansvloer onder de kerktoren. Het was weer top!