Winterloopjes

Sneeuw en vrieskou teisteren België. Wie had gedacht dat we nu een winterstop ingelast hebben is glad mis. Deze week ben ik vijf maal de weg op geweest. Het is natuurlijk wel even creatief zoeken naar geschikte veilige plaatsen. Deze week hebben we in een naburig industrie gebied Overheam snelheidstrainingen gedaan. Rondjes van 2 km tegen 4'/km. Woensdag 8 x 1:30" versnellen.

 

Belangrijke aandachtpunten zijn : reflecterend hesje, functionel loopkleding ( warmhoudend en vochtregulerend ) goed opwarmen ( in het begin rustig lopen ). In het weekend nog eens echte sneeuwlopen kunnen doen. Zaterdag 1 uur rustige duurloop over de besneeuwde verkavelingswegen. Een ware happening. Zondag hadden de lange afstandlopers afgesproken om de 1/2 marathon van de tungri te lopen. 14 lopers waren om 9uur paraat aan de Motten. Het werd een helse tocht. Alles wat sneeuw kan brengen zijn we tegen gekomen.

 

Het moeilijkste was vooral de onstabiele ondergrond. Gewone loopschoenen hebben te weinig profiel. Oplossing hiervoor kan de trailschoen zijn. Voor harde bevroren ondergronden, ijs, kan het profiel zijn werk niet doen. Is het dan een aankoop waard? Lopend van Nerem naar Tongeren op de bekende fietsweg, kregen we sneeuw. De sneeuwvlokken kwamen na enige tijd hard aan. Een bril is dan toch wel een must. Nee, nee mensen voor mij geen winterstop, voor mij was de winter deze week TOP.