10/10/'10

Het was een datum waar we met z'n alleen al even naar uitkeken: 10-10-'10. De dag van het BK Marathon in Brussel en van Dwars door Hasselt in, euhm, Hasselt. Deel één van die dag liep zonet af, en hoe! Koen zette, ondanks een goeie verkoudheid die zijn trainingen in de war stuurden, 2u23'26 neer op de zware Brusselse marathon. Daarmee was hij amper 2seconden te traag voor de Belgische titel, die naar Gino Van Geyte ging. Proficiat Koen! Laat het een inspiratie zijn voor ons deze namiddag.

 

En 's avonds kunnen we zeggen dat Koen best wel een inspiratie was. Goeie uitslagen en vooral een fijne setting: dankzij DVV liepen we niet enkel gratis, we profiteerden ook van een VIP-behandeling en dat leidde enkel tot blije gezichten.

Maar goed, alles draait natuurlijk rond de prestaties, het weer zat mee al bood de wind wat tegenwerk. Eerste nummer voor team paluko was de 5k. Christophe en Patrick liepen samen en mekaar aflossend een goede wedstrijd, het was Christophe die als eerste teamlid de finishlijn overschreed, met zware benen (stress?) en steken in de laatste kilometer zette hij 16'34 op de klok, goed voor een 11e plaats. Tevreden met de tijd, maar niet met het gevoel, je hebt zo van die dagen! Patrick volgde in Christophes kielzog: 16'37. Een sterke wedstrijd van Patrick, alweer een stuk beter dan de loopmijlen en ook eerste master! Frank had ook last van zenuwen, sliep niet goed en startte te enthousiast: 18'53 is echter een goeie tijd, al was het gevoel niet goed.

 

Op de 10k liep Johan Jeral een sterke 39'11, Raph maakte een tumultueus weekend door en zag dat ook vertaald in zijn 42'39. Raph is gelukkig de eerste om zeker zo'n zaken te kunnen relativeren!

 

Op de 15k was het Luc die uitpakte met een mooie 51'18, goed voor een knappe 15e plaats, maar ook een podiumplaats bij de masters. Ronny kwam dan weer iets heel vervelends tegen: zijn Garmin begaf het vlak voor de start, dus geen tussentijden meer, geen tempo-aanduidingen. Als je gewend bent van gebruik te maken van je horloge, dat is dit zeer vervelend! Niettemin finishte Ronny in 56'25.

Tijd dan voor een uitmuntend triumviraat: met Pascal, Fabien en Norbert hadden we drie mannen die de klus klaarden in 65'51, 61'31 en 61'36. Voor sponsor Jos was Pascal de verrassing van de dag, Fabien verraste dan weer vrouw Larissa en waarschijnlijk ook zichzelf. En dat Norbert kan blijven gaan, dat weten we al lang. Ook met twee pintjes in de hand.

Ook Peter en Tony finishten kort bij elkaar: 62'07 en 62'31. Voor Peter een opluchting na een kleine blessure, voor Tony een bevestiging van zijn huidige goeie vorm. Sponsor Fonny finishte na 68'48, Robby en Geert liepen zoals steeds mooi samen en kwamen binnen in 69'07 en 69'10!

 

Daarnaast willen we nog even jullie aandacht vestigen op de eetdag van de Charlie's, de karnavalvereniging waarbinnen Raph en Pascal zich manifesteren. Volgende zondag, 17 oktober, organiseren ze een eetdag in Henis.