Energizer Night Run Rivierenhof Deurne

Wat een prachtig evenement. 3000 deinende lichtjes in een pikdonker park. Je moet het gezien hebben om het kunnen vatten. Voor de eerste keer werd dit evenement in Europa ingericht en dat alles voor het goede doel. Er werden 3000 startnummers voorzien en die werden allemaal online aan de man gebracht. Geen daginschrijvingen meer ter plaatse.

 

“Loop mee en steun zo One Million Lights! Energizer wil samen met One Million Lights zorgen voor veilige en gezonde verlichting in arme plattelandsdorpjes over heel de wereld die amper of geen elektriciteitsvoorziening hebben. Samen met jou wil Energizer 11 miljoen uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights schenken. Voor elke deelnemer aan de Energizer Night Run schenkt Energizer één uur verlichting op zonne-energie aan One Million Lights.”

 

Pascal en ikzelf hadden ons voor dit evenement ingeschreven. Het past wel in de voorbereiding naar Dwars door Hasselt, maar veel belangrijker nog, we waren weer eens een avondje weg met de dames.

Je komt daar aan in een overvol Deurne en dan komt het eerste obstakel. Waar laat je nu die vierwieler staan? Overal werd elke vierkante centimeter reglementair en niet-reglementair volgeparkeerd. We besloten dan maar dat ik uit zou stappen aan de ingang en de nummers af zou halen en Pascal ging parkeren.

Ik stap uit wandel 10 meter en loop Tongenaren tegen het lijf. Marc Rasquin (ADD Borgloon) en zijn echtgenote hadden ook de weg naar dit evenement gevonden en tussen al dat volk loop je mekaar dan tegen het lijf. Toeval van de bovenste plank. Als je inschrijft word je verplicht het t-shirt van de organisatie te dragen en de headlight van Energizer die je moet afhalen op het domein met de bonnetjes in je startenveloppe.. wel, zelden zo een vlotte organisatie gezien. Afhalen van de nummers, headlights en T-shirt kon je makkelijk binnen 10 minuten rond krijgen.

Snel even omkleden in de voldoende aanwezige kleedkamers en klaar!

Een prachtig vlak parcours doorheen het Rivierenhof, langs vijvers, grachtjes en over wandelpaden lag op ons te wachten. Topatleten van ons niveau starten natuurlijk niet onopgewarmd aan 9 km dus even een paar km rustig opwarmen en terug naar de start. En wat blijkt. Hierdoor staan we toch wel op de eerste rij voor de start!

Ze hadden die start trouwens prima ontworpen. Op een laan van ongeveer 6 meter breed, werd er net voor de start een smalle doorgang gecreëerd van amper 2 meter en net daarachter de scanmatten voor het starten van de tijdopname. Dit zorgde voor een volledig vrij parcours en kon je vlot aan de loop beginnen. En dan is het genieten. De rode achterlichtje op het kopje van de voorganger en het schijnsel van je eigen witte leds geven een prachtige sfeer; Regelmatig loop je in tegenrichting op een parallelle weg en dan zie je dus honderden witte lichtjes op je afkomen. Echt prachtig.

Een aanrader voor iedereen. Dus volgend jaar zijn Pascal en ik zeker weer van de partij.

 

En dan toch maar even de uitslagen.

Ikzelf liep in 42'20” naar de 180 ste plaats op 2567 finishers. 18 de plaats op 190 in categorie M45.

Pascal klokte 44'01”. Goed voor plaats 269. 23ste in M45.

We mogen best tevreden zijn: niet echt veel voorbereiding dus we waren gestart voor een goede tempoloop zonder vooropgestelde eindtijd.

Het parcours dat 9 km lang had moeten zijn volgens de organisatie bleek uiteindelijk 9,5 km op onze forerunners.

 

Marc Rasquin en echtgenote kwamen binnen op plaatsen 473 en 474 in 47'03”. Voor Marc goed voor plaats 15 in M55 en Brigitte plaats 2 in F50.