Ombret & Havelange

Ombret aan de maas is een klein rustig dorp zonder veel bezienswaardigheden,maar de mooie natuur is dichtbij. Deze jogging de Poudingues dankt haar naam aan mooie rotsformaties. We lopen er aan de bovenkant met een blik in de diepte. Er is nog een kans voor mij om de 2de plaats in de eindstand te pakken maar dan zal ik vandaag en volgende week in Havelange voor Frederik Robinet moeten eindigen. Deze laatste is een snelle starter en goed klimmer. Hij laat me dan ook snel achter in het eerste gedeelte dat overwegend stijgt tot km. 7 alvorens de 5 dalende kilometers aan te vatten. Op de top kom ik door als 13de en bedraagt mijn achterstand 200meter. Gelukkig zijn er nog enkele lopers tussen ons waaronder Dominique Matty die me op sleeptouw nemen. Hoe steiler bergaf hoe sneller ik terug kom op frederik, en rond km 10 ga ik erop en erover. Ik zal nog 8ste worden en sta als 3de V1 op het podium.

 

1 Week later maken we een verre verplaatsing naar Havelange bij Ciney. Het is één van de makkelijkste parkoers maar na 2 km kijk ik al tegen een achterstand van 150 meter aan. Een km. verder komen we op een ongelijke veldweg. Het door mekaar schudden zorgt er blijkbaar voor dat mijn motor aanslaat en loop ik makkelijk van de éne naar de andere loper, telkens even schuilend voor de sterke tegenwind. Ik kom nu bij het groepje Robinet.

Verstandig zou nu zijn om even uit de wind te gaan rusten maar ik voel me sterk en passeer hen met een lange versnelling. Zijn haas probeert hem nog mee te trekken maar hij zal me achteraf zeggen dat hij op dat stuk kapot gegaan is. De "haas" probeert dan maar alleen het gat te dichten om zo mijn 3de plaats af te snoepen. Het puntensysteem is zo dat deze wedstrijd voor mij vervalt bij een 4de plaats.

 

Blijven gaan dus waardoor ik nader op de 2 leiders bij V1;Pierre Dochain en diens haas. We zijn echter te dicht bij de finish en ik ben al blij dat ik binnen de minuut van hen als derde V1 en 8ste algemeen zal eindigen. In de laatste wedstrijd volgende maand zal ik enkel moeten finishen tenzij dat Frederik Robinet 1ste of 2de wordt.