Energizer Night Run

“14 september 2012. 21u05. Het is donker in het Rivierenhof! Of toch niet?....”

 

Het zou het begin kunnen zijn van een spannend griezelverhaal maar dat is het niet.

5000 Energizer hoofdlampjes staan verzameld aan de start van de 2de editie van de Energizer Night Run. Na het succes van vorig jaar met 3500 deelnemers werd het evenement nu opengesteld voor 5000 lopers. En het was uitverkocht!!!!!

 

Pascal en ikzelf hadden vorig jaar al gezegd dat we de volgende editie niet zouden missen en we waren dan ook bij de eersten die ingeschreven waren. Ook de weergoden waren ingeschreven want het bleef, ondanks dreigende luchten voor de start, helemaal droog.

Door het grote aantal deelnemers werd het vinden van parkeerplaats een nog grotere uitdaging dan vorig jaar. Gevolg was dus een iets latere aankomst aan het sportpark van Deurne voor de nummers, het T-shirt en de hoofdlamp. En dus ook wat later voor het afgeven van de sporttassen. Hier kan er wel nog aan een beter systeem gesleuteld worden. Het duurde vrij lang om de sportassen kwijt te geraken. 15 minuten voor de start konden we richting startplaats gaan. En wat zie je dan? 4998 lichtjes die staan te wachten om te vertrekken. En 2 stuks vanachter die geen zin hadden om als 4999 en 5000 over de startstreep te lopen. Dus over naar de tactiek van vorig jaar. Laat opwarmen op het gras langs de hele startlaan door en vooraan inschuiven. Yes!! We staan opnieuw op de eerste rij!

Dat Pascal in vorm steekt zagen jullie al tijdens de run-bike-run en dat ikzelf niet in goeie loopvorm steek was toen ook al duidelijk. Tel daarbij nog de dikke benen na het Militair Kampioenschap Ploegentijdrit dat ik de dag voordien reed en het mag niet verwonderlijk zijn dat Pascal er al in de eerste meters vandoor was en ikzelf de benen voelde zwaarder worden. Dus eigen tempo en even zwaaien naar Pascal. (Maar dat zag hij niet want het was donker en ik liep achter hem!)

De volgende 40 minuten werden het genieten! Het Rivierenhof was compleet in het duister gehuld en het schijnsel van de duizenden lampjes maakten de sfeer weerom uniek. Figuranten in bombastische theaterkostuums duidden de bochten en eventuele (bijna onbestaande) hindernissen aan. Vuurspuwers, jongleurs in led-pakken, djembe-bands en een heuse zeepbellenstraat vrolijkten het parcours op. Enig puntje van kritiek: Er waren geen rode ledjes achteraan onze hoofdlampjes en dat zorgde vorig jaar toch ook wel voor een mooi schouwspel.

 

En dan de resultaten.

Pascal in vorm, dat gaat goed vooruit! 9.7km in 42’36” goed voor een 130ste plaats algemeen en 5de op 231 in de Heren 50. Slechts 27” te traag voor de 3de plaats. Had hij dat vooraf geweten……

Raph met dikke benen gaat niet zo goed vooruit! 45’21” 284ste en 19de in de Heren 50.

Beiden toch met een dik tevreden gevoel!

 

Natuurlijk moest er na de inspanning het vloeistofniveau nog terug aan gevuld worden. Enkele Grimbergskes gaan er altijd wel in. Lekkere afsluiter van een heerlijke vrijdagavond.

 

Volgend jaar weer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!